Mars in aanval tegen nieuwe radiozender MNM

©BELGA

De snoepfabrikant Mars wil niet dat de nieuwe hitzender van de VRT de naam MNM krijgt en overweegt een rechtszaak. De naam lijkt te sterk op M&M's, de bekende snoepjes van Mars.

foto: Peter Van De Veire, het gezicht van MNM

(belga) - Op vijf januari 2009 wordt de nieuwe hitzender van de VRT gelanceerd. Radio Donna wordt dan vervangen door MNM. Dat is althans het voornemen van de openbare omroep. Maar of de nieuwe hitzender effectief MNM zal heten, is maar de vraag.

Mars, de fabrikant van de snoepjes M&M's, is not amused. De multinational heeft de top van de VRT al in niet mis te verstane bewoordingen laten weten dat hij de naam MNM nooit zal aanvaarden en desnoods een batterij advocaten zal inschakelen.

Bij de VRT was de reactie woensdag kort. "Wij kunnen over de zaak niets zeggen", luidt het. Een dag eerder werd nog toegegeven dat er discussie bestond, maar dat er van een claim van Mars (voorlopig) geen sprake was.

De "zaak MNM" leidt tot wrevel, omdat de VRT-top zijn huiswerk niet goed gemaakt zou hebben. In oktober werd een akkoord gesloten met het gelijknamige meubelbedrijf in Temse voor de verkoop van de website www.mnm.be, maar met de snoepgigant werd geen contact opgenomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud