Meer fiscale en minder sociale ontvangsten op begrotingscontrole

(belga) - De topministers zitten vandaag opnieuw bijeen voor de begrotingscontrole. Om 16 uur zou de ministerraad worden bijeengeroepen om de beslissingen van zondag en vandaag te bekrachtigen.

De klus moet in ieder geval geklaard zijn voor maandagavond omdat premier Verhofstadt en meerdere ministers het vliegtuig nemen voor Rwanda om deel te nemen aan de herdenking van de tiende verjaardag van de genocide in het Midden-Afrikaanse land.

Naar verluidt wordt de sociale zekerheid geconfronteerd met 300 miljoen minder ontvangsten. Dat is merkwaardig omdat de bedrijfsvoorheffingen toegenomen zijn. Aan de inkomstenzijde stijgen de fiscale ontvangsten met circa 200 miljoen, mede door die bedrijfsvoorheffingen en het licht herstel van de economie.

Sinds maandagochtend zijn drie werkgroepen aan het werk. De eerste buigt zich over de primaire uitgaven, de tweede over de inkomsten en de derde over de notificatie van de beslissingen die door de drie bijzondere ministerraden genomen werden. Voor de ministerraden van Oostende en Brussel is voor dit jaar 38 miljoen extra voorzien, voor de ministerraad van Gembloers waren voor 2004 geen bijkomende middelen voorzien, maar de liberalen dringen erop aan dat er waterdichte garanties geboden worden voor de financiering van met name de zelfstandigenpensioenen in de komende jaren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud