Advertentie

Meer jobstudenten aan de slag door hitte

In de eerste helft van juli zetten de uitzendkantoren Randstad en Creyf's ruim 30 procent meer jobstudenten aan het werk aan de kust in vergelijking met vorig jaar. Ook in de rest van de land zijn meer jobstudenten aan de slag.

(belga) Door de aanhoudende warme temperaturen, was het aan de kust heel druk. Die kustbezoekers spendeerden dit jaar ook meer dan andere jaren. Veel bedrijven willen dan ook op het laatste moment nog extra jobstudenten aanwerven om de drukte te kunnen bolwerken. Randstad alleen al noteerde een stijging van 31 procent in de eerste helft van juli. De jobstudenten worden vooral in de verkoop en de promo ingezet.

Ook in de rest van het land zijn meer jobstudenten aan de slag: Randstad hielp 11 procent meer jobstudenten aan vakantiewerk.

Horeca

In de eerste helft van juli hielp ook het uitzendkantoor Creyf's aan de kust 32 procent meer jobstudenten aan het werk in vergelijking met vorig jaar. In heel België noteerde Creyf's een groei van 12 tot 15 procent ingezette jobstudenten. Dat zei Johan Sack, marketing en communication director van Creyf's België aan Belga. De stijging aan jobstudenten is het meest opmerkelijk aan de kust. 'Onze afdeling voor de horeca Creyf's Horeca en Events heeft tijdens de eerste helft van juli 32 procent meer jobstudenten aan het werk gezet aan de kust in vergelijking met vorig jaar', zegt Johan Sack. 'Een echte piek hadden we in de week van 21 juli, toen waren zo'n 50 procent meer jobstudenten aan het werk.'

Volgens Sack is het warme weer een belangrijke reden van het groter aantal ingezette jobstudenten. 'Werkgevers nemen ook meer jobstudenten aan door de nieuwe wetgeving', zegt Sack. 'Wanneer een jobstudent het aantal vastgelegde dagen overschrijdt dat hij wettelijk aan een voordelig tarief mag werken, wordt zowel de werkgever als de werknemer gestraft. Uit voorzichtigheid nemen werkgevers vaak meer mensen aan om te voorkomen dat het wettelijk aantal bepaalde dagen overschreden wordt', aldus Sack.

Ook het feit dat de economie in de lift zit en er meer -18jarigen ingezet worden, is een oorzaak van de stijging.

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud