Mexicaanse griep eist tweede Belgische dode

©Photo News

Er is een tweede dode door Mexicaanse griep in België. Het gaat om een 44-jarige vrouw uit de provincie Henegouwen. Ze overleed donderdag in een ziekenhuis, meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza.

(belga) - Op 30 juli overleed al een 34-jarige vrouw in de provincie Antwerpen aan het A/H1N1-virus.

De vrouw kreeg de eerste griepsymptomen op 11 september. Omdat haar toestand verslechterde, werd ze op 14 september opgenomen in het ziekenhuis met respiratoire insufficientie. De diagnose van een infectie met het griepvirus werd bevestigd op 16 september. Haar klinische toestand verbeterde niet en de vrouw overleed op 1 oktober, luidt het.

Het gaat om de tweede A/H1N1-griepdode in België. Op 30 juli overleed al een 34-jarige vrouw in de provincie Antwerpen aan de gevolgen van Mexicaanse griep.

Vorige week waren er naar schatting 1.873 mensen die A/H1N1-griep ontwikkelden. Sinds het begin van de epidemie waren er 8.597 A/H1N1-gevallen in België.

Wereldwijd zijn al 4.334 mensen overleden aan de gevolgen van het A/H1N1-griepvirus. De mortaliteit door de A/H1N1-griep is op dit moment in ons land zeker niet hoger dan die van de gewone seizoensgriep, aldus het Interministerieel Commissariaat Influenza.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud