Mieke Vogels trekt Antwerpse Groen!-lijst

Groen!-voorzitster Mieke Vogels trekt de Antwerpse Groen!-lijst bij de Vlaamse verkiezingen. Dat heeft het Antwerpse pollcomité van de partij zaterdag beslist. Van de huidige zes Vlaamse parlementsleden van Groen! is Vogels de enige die de lijst zal trekken op 7 juni.

(belga) - De tweede plaats op de Antwerpse lijst is voor Dirk Peeters. Senator Freya Piryns duwt de lijst en Kristof Calvo, voorzitter van Jong Groen!, is eerste opvolger.

Eerder deze week raakte bekend dat Vogels als enige van de Vlaamse parlementsleden van de partij een hoofdrol zou spelen bij de verkiezingen. Rudi Daems, Jef Tavernier, Vera Dua, Eloi Glorieux en Jos Stassen kondigden de voorbije dagen en weken allemaal hun afscheid aan.

Voorzitster Vogels liet al verstaan dat er voldoende nieuwe en jonge mensen klaar staan voor de opvolging. "We hebben bij de federale verkiezingen bewezen dat het kan met een reeks nieuwe mensen. Bovendien stemmen mensen voor Groen! op basis van het programma en niet op basis van personen", aldus Vogels.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud