Milquet staat open voor tripartite

CdH-voorzitster Joëlle Milquet staat open voor een tripartite regering. "Het is niet het moment om exclusieven te stellen", liet ze woensdagvoormiddag weten na afloop van een onderhoud met uittredend premier Guy Verhofstadt, die in opdracht van de koning een uitweg moet zoeken uit de politieke impasse.

(belga) - De eerste minister zag dinsdag al een reeks partijvoorzitters. Woensdag rondt hij zijn consultatieronde af. CdH-voorzitster Joëlle Milquet mocht de spits afbijten om 09.00 uur.

Milquet zei na afloop bereid te zijn constructief en met een open geest mee te werken aan een formule die toelaat een oplossing te zoeken voor dringende dossiers die de lopende zaken overstijgen. Ze wil daartoe naar eigen zeggen alle mogelijke oplossingen onder de loep nemen, "maar niet tegen elke prijs".

Op de vraag of ze een tripartite regering ziet zitten, antwoordde ze dat het nu niet het moment is om exclusieven te stellen. In elk geval is een noodregering slechts een voorlopige oplossing en moet er nadien snel een nieuwe regering op de been worden gebracht, voegde ze eraan toe.

Koning Albert II vroeg Guy Verhofstadt maandag om op zeer korte termijn te informeren hoe de huidige politiek impasse kan worden doorbroken. Hij geeft zichzelf twee doelstellingen mee: zo snel mogelijk de discussie over een staatshervorming op gang trekken en een kader creëren waardoor de regering van lopende zaken toch een reeks dringende dossiers kan afhandelen./.FEM/(LOD)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud