Advertentie

'Minder dan helft busdiensten De Lijn verstoord'

Het is moeilijk in te schatten welke de hinder zal zijn van de 48-urenstaking van ACOD TBM, de socialistische vakbond bij De Lijn.

(belga) - Dat zegt de woordvoerder van De Lijn, Tom Van de Vreken, donderdag aan BELGA. Van de Vreken benadrukt echter dat, in tegenstelling tot wat de ACOD zegt, minder dan de helft van de busdiensten zal verstoord zijn. Reizigers kunnen voor meer informatie vrijdag vanaf 6 uur terecht op de site van De Lijn of op een infonummer.

ACOD TBM legt vrijdag en zaterdag het werk neer. De vakbond protesteert met de 48-urenstaking tegen de cao die De Lijn woensdag afsloot met de christelijke en liberale vakbond. Voor de socialistische vakbond kan de inhoud van die nieuwe arbeidsovereenkomst niet door de beugel. Rita Coeck, algemeen secretaris van ACOD TBM, verwacht dat er vrijdag en zaterdag maar de helft van de bussen en trams zullen rijden.

De Lijn ontkent dat. "Het klopt dat ongeveer de helft van de buschauffeurs is aangesloten bij de socialistische vakbond. De helft van de busdiensten wordt echter gereden door privébedrijven. Het is dus niet zo dat maar de helft van de bussen zal zijden", zegt Van de Vreken. Op de tramdiensten, die wel volledig voor de rekening van De Lijn zijn, verwacht de woordvoerder meer hinder.

"Welke die hinder precies zal zijn, is moeilijk in te schatten", zegt die nog. Van de Vreken verwijst de reizigers dan ook naar de website van De Lijn (www.delijn.be) en het infonummer 070.220.200. Op vrijdag gaat het infonummer om 6 uur open, op zaterdag om 8 uur.
Nieuwe onderhandelingen met de socialistische vakbond komen er volgens de woordvoerder niet. "De cao is ondertekend en de onderhandelingen zijn afgesloten".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud