Minister Peeters legt klacht neer tegen verbod vrachtverkeer Rijsel

Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters heeft een klacht neergelegd bij de Europese Commissie tegen de beslissing van de Noord-Franse stad Rijsel om vanaf 11 december 2006 een verbod in te stellen voor het vrachtverkeer op de ring rond Rijsel.

(belga) Naar aanleiding van een reeks ongevallen in augustus besliste de prefect van Rijsel om vanaf 11 december de vrachtwagens van de stadsring te weren. Vlaams minister Peeters is absoluut niet te spreken over het verbod. "Dit verbod schaadt de Vlaamse belangen en is strijdig met de bepaling van deze as als onderdeel van het TEN-netwerk (Trans-Europees Netwerk, nvdr)", aldus Peeters.

"Daarnaast is de voorziene omleiding, specifiek in Wallonië, niet voorzien voor dergelijke hoeveelheden vrachtverkeer. Bijgevolg kan de vraag gesteld worden welke economische schade deze maatregelen teweegbrengt voor Vlaanderen in het algemeen en West-Vlaanderen in het bijzonder", aldus Peeters, die nog stelt dat er te weinig onderzoek is gebeurd naar de impact van het verbod.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud