Advertentie
Advertentie

Minister van Transport wil meer radars in Wallonië

Waals minister van Transport, André Antoine, heeft zondagochtend op RTBF en RTL-TVi gesteld dat er meer radars moeten komen op de wegen in Wallonië.

(belga) "We moeten absoluut en snel meer radars plaatsen", verklaarde de cdH-minister naar aanleiding van een verkeersongeval met vier dodelijke slachtoffers eerder op zondag in Onhaye, in de provincie Namen.

Die radarcontroles moeten volgens de minister mobiel zijn in plaats van op vaste plaatsen. Als de automobilisten weten waar de toestellen staan, zullen ze op tijd vertragen en als ze er voorbij zijn, onmiddellijk weer versnellen.

Antoine liet ook weten dat hij al een concreet initiatief heeft genomen om bepaalde weekendongevallen te vermijden. De Waalse gemeenten zullen een bus ter beschikking gesteld krijgen tijdens het weekend. Die bus kunnen ze dan bijvoorbeeld gebruiken om jongeren te vervoeren van en naar een discotheek. Op die manier wordt vermeden dat sommige mensen achter het stuur kruipen terwijl ze niet meer in staat zijn om te rijden.

Op de autosnelwegen in Wallonië zijn momenteel 29 vaste plaatsen waar radarcontroles uitgevoerd kunnen worden. Op de andere Waalse wegen gaat het om 40 plaatsen.

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud