Advertentie
Advertentie

Moerman steunt projecten rond (allochtoon) ondernemerschap

Vlaams minister van Economie Fientje Moerman heeft 1,5 miljoen euro steun klaar voor projecten die ondernemerschap stimuleren. De projecten die steun krijgen, zullen via een wedstrijd gekozen worden. Projecten die ondernemerschap bij allochtonen aanmoedigen, maken meer kans.

(belga) De "oproep ondernemerschap", zo heet de wedstrijdformule waarmee Moerman projecten steunt die ondernemingszin stimuleren. Bij de eerste oproep, in 2005, werden 46 projecten ingediend en kregen er 15 steun. Het accent lag toen op ondernemerschap bij vrouwen en 45-plussers.

Bij de nieuwe oproep, die woensdag is gelanceerd, ligt de focus op ondernemerschap bij allochtonen. Ingediende projecten die hierop inspelen, krijgen daarvoor bij de beoordeling extra punten, wat hun kans om effectief steun te krijgen doet stijgen.

Moerman wil hiermee de diversiteit in de samenleving economisch valoriseren. Uit een recente studie van Flanders DC en de Vlerick School blijkt dat diversiteit als factor van economische groei nog onderbenut is in Vlaanderen.

Een geselecteerd project kan subsidies krijgen voor maximum de helft van zijn financiering, met een plafond van 250.000 euro. De maximale looptijd van het project is drie jaar.

Projecten kunnen tot 31 mei 2007 ingediend worden bij het Agentschap Economie. Meer info

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud