Mol, Dessel en Balen lanceren lokaal werkgelegenheidsplan

(belga) - Als één van de eersten in de regio hebben de gemeenten Mol, Balen en Dessel hun regionaal werkgelegenheidsbeleidsplan klaargestoomd. Hiermee willen zij de werkloosheid in hun streek aanpakken. Dat deelt Rit Kerstens, schepen van sociale zaken in Mol, mee.

Het actieplan omvat drie punten. 'We willen een tewerkstellingshuis in Mol bouwen', licht Kerstens toe. 'Naast een bundeling van alle werkwinkeldiensten, OCMW-diensten en de gemeentebesturen onder één dak, moet het huis ruimte bieden aan opleiding, vorming en begeleiding. In het huis worden verschillende cellen opgericht. Zo is er de gespecialiseerde begeleidingsdienst binnen het werkwinkelconcept en een ondersteuningscel lokale werkgelegenheid. Vermoedelijk kunnen we rond juni 2005 starten met de bouw van het huis. De Europese Gemeenschap deelt in 40 procent van de kosten. Ook de provincie draagt haar steentje bij'.

Daarnaast voorzien de drie gemeenten in projecten om de lokale diensteneconomie extra leven in te blazen. 'Concreet denken we aan een strijkatelier in Balen. Daar zullen eind dit jaar drie tot vier personen werken. Op termijn moeten daar 25 mensen worden tewerkgesteld. Het tweede voorbeeld is het project groenonderhoud in Dessel. Daar starten we volgend jaar mee', aldus de schepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud