'Moordenaar Anna Politkovskaja mogelijk in België'

De moordenaar van de Russische journaliste Anna Politkovskaja "verbergt" zich ergens in West-Europa, bevestigde de voorzitter van de onderzoekscommissie van het Russische parket, Alexander Bastrykin, die geciteerd wordt door de Russiche media. Een radiozender meent dat de moordenaar zich in België ophoudt.

(belga) - "Volgens onze informatie is de moordenaar ondergedoken in West-Europa, we weten zelfs in welk land", verklaarde Bastrykin zonder verder in details te treden tijdens een seminarie in Sint-Petersburg, aldus het persagentschap Interfax.

Radio Echo in Moskou berichtte dat de vermoedelijke moordenaar in België verblijft en dat Rusland "reeds een aanvraag heeft ingediend voor zijn uitlevering". Een journaliste van deze zender zei dat de informatie was verkregen van een "gerechtelijke bron".

Anna Politkovskaja, een van de zeldzame (Russische) journalisten die de mensenrechten aan de kaak stelde in Rusland, meer bepaald in Tsjetsjenië, werd op 7 oktober 2006 in de hal van haar appartementsgebouw in Moskou vermoord. Tot nog toe zijn drie personen officieel aangeklaagd voor de moord op de Russiche journaliste, zo liet het Russische parket op 18 juni na de afsluiting van het onderzoek weten. Het gaat om Sergej Chadjikoerbanov en twee uit Tsjetsjenië afkosmtige broers Djabraïl en Ibragim Machmoedov.

Mensenrechtenorganisaties klagen regelmatig, volgens hen, het gebrek aan ijver van de Russische autoriteiten aan als het om het onderzoek gaat over moorden op journalisten die sinds de val van de Sovjetunie in 1991 exponentieel zijn toegenomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud