Music For Life brengt 2.419.426 euro op

De benefietactie Music For Life van Studio Brussel heeft in totaal 2.419.426 euro opgebracht. Dat is zondagavond bekendgemaakt tijdens de slotshow op Eén.

(belga) De actie ten voordele van het landmijnenprogramma van het Rode Kruis bracht eigenlijk 1.159.713 euro in het laatje. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht had zaterdag echter beloofd dat als de benefietactie aan een bedrag van minstens 700.000 euro zou geraken, de federale regering het eindbedrag zou verdubbelen. Bovendien schonk Vlaams minister van Ontwikkelingssamenwerking en Media Geert Bourgeois nog eens 100.000 euro.

De radiomakers Tomas De Soete, Christophe Lambrecht en Peter Van de Veire verbleven van dinsdagmorgen tot zondagavond in het glazen huis aan het Martelarenplein in Leuven. Luisteraars konden een verzoeknummer aanvragen in ruil voor een gift. Om hun statement voor het goede doel kracht bij te zetten, aten de drie presentatoren niks, met uitzondering van vruchten- en groentensapjes.

Behalve de verzoeknummers dikten ook allerlei initiatieven de opbrengst aan. Zo konden luisteraars bieden voor een privé-thuisconcert van Hooverphonic of een etentje met Piet 'Ozark Henry' Goddaer in het restaurant van televisiekok Jeroen Meus. Radiomaker Otto-Jan Ham wandelde van Utrecht, waar de Nederlandse radio 3FM al enkele jaren een gelijkaardige actie organiseert, naar Leuven en zamelde onderweg gulle giften in. De Soete, Lambrecht en Van de Veire werden de afgelopen dagen nauwlettend in de gaten gehouden door artsen van het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven.

Zes dagen verstoken blijven van vast voedsel leverde uiteindelijk weinig lichamelijke kwalen op. De drie verloren wel enkele kilo's. Het eerste wat ze zondagavond na het verlaten van hun glazen huis aten, was een appel. Het bedrag van 2.419.426 euro dat integraal naar het Rode Kruis gaat en hun projecten ten voordele van de slachtoffers van landmijnen, is een voorlopig totaal. De komende dagen en weken zal er nog geld binnenkomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud