N-VA klaagt Louis Michel aan voor schending genocidewet

(tijd) - Het Antwerpse N-VA-bestuurslid Bart De Wever gaat een klacht indienen tegen minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel (MR). De N-VA meent dat Michel (foto: Belga) de genocidewet overtrad door wapens te leveren aan Nepal.

Het Nepalese leger wordt in verschillende officiële rapporten beschuldigd van schending van de mensenrechten. De Wever acht de minister van Buitenlandse Zaken medeplichtig aan deze misdaden tegen de mensheid omdat hij toeliet dat er wapens werden geleverd aan Nepal.

'Wij gaan als partij in tegen de hypocrisie van Louis Michel zelf, omdat hij allerlei beleidsbeslissingen neemt die tegen de mensenrechten ingaan en daarnaast zijn ambitie om de kampioen van de mensenrechten te zijn,' lichtte De Wever de beslissing van de N-VA toe op de VRT-radio.

Volgens de N-VA zet België zich steeds vaker buiten spel in de internationale politiek als gevolg van de genocidewet. De partij eist daarom de afschaffing van de wet.

Louis Michel zelf denkt niet dat het tot een vervolging komt, en noemde de aanklacht van de N-VA 'belachelijk'. 'Ik ben niet schuldig en ik vind dat allemaal een beetje belachelijk en weinig zinvol. Sommige - zoals nu de N-VA - gebruiken die wet voor doeleinden die niet voorzien zijn om die wet te gebruiken,' verklaarde de minister op de VRT-radio.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud