Negen wetsvoorstellen voor migrantenstemrecht

(belga) - Tijdens de eerste vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken van de Senaat over het migrantenstemrecht is duidelijk gebleken dat de discussie geanimeerd zal verlopen. De voorstanders maakten duidelijk dat ze snel willen gaan, de tegenstanders zijn niet er op gebrand om daarop in te gaan.

De commissie beperkte zich dinsdag tot de inleidende uiteenzetting van de vier wetsvoorstellen die al in overweging genomen werden. De overige fracties kregen daarop nog de kans om hun standpunt kort toe te lichten.

Commissievoorzitter Ludwig Vandenhove kondigde aan dat er nog vijf voorstellen op komst zijn, waarvan er vier donderdag in overweging worden genomen. De inleidende uiteenzettingen kunnen dan op dinsdag 4 november gehouden worden, waarna de commissie zich beraadt over de verdere werkwijze.

De vijf wetsvoorstellen die nog aan bod komen, handelen over een volksraadpleging over het migrantenstemrecht (van VLD en van Vlaams Blok), het actief en passief stemrecht voor de migranten (van cdH en de groene senatoren Isabelle Durant en Jacinta De Roeck) en over het actief stemrecht (van de MR).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud