Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) wil debat met Dewael

(belga) - Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) heeft kritiek op het voornemen van procureur Daens van Oudenaarde om kleine criminaliteit niet langer te vervolgen en op de reactie van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael daarop. Het NSZ 'wenst dringend een debat met de minister', zo luidt het donderdag in een persbericht.

Volgens het NSZ is het plan van de procureur van Oudenaarde om geen pv meer op te maken voor kleine misdrijven, 'een totaal verkeerd signaal'. Openlijk bekendmaken dat er toch geen pv meer opgesteld zal worden voor kleine feiten, staat voor het syndicaat gelijk aan het toelaten van dergelijke feiten. Het NSZ wijst er ook op dat kleine criminele feiten zoals winkeldiefstallen, 'wel klein zijn in de ogen van de politie en het parket, maar niet voor een kleine zelfstandigen'.

Het NSZ begrijpt naar eigen zeggen dat kleine criminele feiten veel papierwerk meebrengen voor de politie, maar beklemtoont dat er wel degelijk een vervolgingsbeleid nodig is. 'Uit een recente enquête blijkt dat drie op de vier zelfstandigen vinden dat criminelen, ook kleine criminelen, strenger gestraft moeten worden', luidt het. Het syndicaat pleit voor een systeem waarbij daders die op heterdaad betrapt worden en die bekennen, onmiddellijk een boete zouden kunnen krijgen.

Ten slotte moet er volgens het NSZ een debat komen over het gebruik van camera's door zelfstandigen.

24992330

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud