Advertentie
Advertentie

Nieuw geval van Mexicaanse griep in België

©Photo News

Een nieuw bevestigd geval van Mexicaanse griep is opgedoken in België. Dat zei het Interministerieel Commissariaat Influenza, een werkgroep van enkele ministeries en experten. De teller staat nu op vijf.

(belga) - Volgens het Commissariaat behoort de besmette persoon tot de kennissenkring van de drie jongeren uit Mechelen die vrijdag en donderdag werden opgenomen in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel met de A/H1N1-griep.

Zaterdag kwamen de resultaten terug van in totaal twaalf analyses door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Elf daarvan waren negatief, waaronder nog een andere persoon uit dezelfde omgeving als de drie jongeren uit Mechelen.

Het Commissariaat zegt dat de jongeman die zaterdag positief testte, op de avond van 15 mei griepsymptomen begon te vertonen. "Er werd beslist tot isolatie in het plaatselijke ziekenhuis en het starten van een behandeling met antivirale middelen", zegt het Commissariaat in een persbericht.

"De gezondheidsinspecteur van de Vlaamse Gemeenschap en de behandelende geneesheer beslisten volgens de procedure om een staal af te nemen voor analyse door het labo. De resultaten hiervan kwamen zaterdagnamiddag positief terug, waarop de patiënt werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis voor verdere opvolging."

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud