'NMBS past dienstregeling opnieuw aan'

©Photo News

Een maand na de invoering van de omstreden nieuwe dienstregeling krabbelt de NMBS al terug onder druk van de massale klachten van reizigers. De spoorwegmaatschappij past haar dienstregeling aan op 7 januari, de eerste dag na de kerstvakantie.

(belga) - Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. Volgens De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Volk en Het Laatste Nieuws maakt de spoorwegmaatschappij de veranderingen bekend op 3 januari.

De spoorwegmaatschappij werd al voor de invoering bestookt met kritiek. Na de invoering op 9 december bleken onverwachte problemen op te duiken: lijnen als Antwerpen-Brussel zaten voortdurend met een tekort aan rijtuigen, de trein naar Knokke en Blankenberge raakte in Brugge moeilijk gesplitst enzovoort.

De NMBS heeft nu voor een reeks problemen een oplossing gezocht en doet die op 3 januari al uit de doeken. Volgens de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) komen er extra rijtuigen voor overvolle treinen zoals op de lijn Antwerpen-Brussel en Mechelen-Leuven. Hier en daar zouden treinen extra stops inlassen en er zouden zelfs treinen bijkomen.

Bij de lancering van de nieuwe dienstregeling was een mogelijke aanpassing in januari overigens aangekondigd. Maar wellicht komt ze door de vloedgolf aan kritiek een stukje vroeger.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud