Nog geen spoedadvies Raad van State over vliegwet

(belga) - De Raad van State heeft nog geen spoedadvies over de vliegwet klaar. De Raad van State zou intern tot eenduidigheid willen komen tussen Franstaligen en Nederlandstaligen. Waarschijnlijk wordt het advies op maandag 3 april afgerond, zo heeft Belga uit goede bron vernomen. Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt, die de wet vrijdag wilde voorleggen op de ministerraad, zit verveeld met het uitstel.

(foto: belga) minister van Mobiliteit Renaat Landuyt

De regering had de Raad van State vorige week verzocht om een spoedadvies rond de vliegwet. Die wet voorziet in een mechanisme dat de vluchtprocedures voor de luchthaven van Zaventem meer rechtszekerheid moet geven. De wet moet zo een einde maken aan de juridische onzekerheid in het Zaventem-dossier.

Normaal gezien moest het spoedadvies van de Raad van State donderdag klaar zijn, maar naar verluidt wil het rechtscollege er alles aan doen om tot een eenduidig advies te komen, waarbij de Nederlandstaligen en Franstaligen op één lijn staan. Zo wordt het advies waarschijnlijk uitgesteld tot maandag 3 april.

Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt zit 'verveeld met de zaak', zegt hij in een reactie aan Belga. De vliegwet en de Zaventem-problematiek stonden geprogrammerd op de agenda van de ministerraad. Minister Landuyt sluit niet uit dat er tijdens het paasreces een extra vergadering (eventueel schriftelijk) over de problematiek komt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud