Noordrand reageert positief, Oostrand negatief

(belga) - Terwijl Daedalus, het actiecomité uit de Noordrand van Brussel, positief reageert op het spreidingsplan van Anciaux, reageert Wakker Tervuren, een van de groepen uit de Oostrand, ronduit negatief. Andere comités zoals 25aiR dat bewoners van Diegem en Haren groepeert, willen nog wachten om te reageren tot ze het voorstel van Anciaux voldoende bestudeerd hebben.

"Anciaux is bezig een berg te verzetten. Wat hij voorstelt, is geen valse spreiding zoals de vorige regering deed. Dit voorstel is echter het maximaal haalbare op dit ogenblik. Dat er niet meer kan worden gespreid over Brussel is het gevolg van het feit dat BIAC en Belgocontrol de hen in 1993 wettelijk opgedragen maatregelen niet hebben uitgevoerd, zoals de aanleg van een taxiweg naar startbaan 25L. Het budget voor de isolatie die niemand wil, moet daaraan besteed worden", zegt een Daedalus-woordvoerster.

Bij Wakker Tervuren wordt ontgoocheld gereageerd op het plan-Anciaux. "Voor de Oostrand verandert er 's nachts niets want met uitzondering van zaterdag behouden wij de nachtvluchten, maar op zondag krijgen we plots alle dagvluchten over ons heen. Globaal gezien verslechtert de situatie dus voor ons", stelt zegsman Peter-Paul Struyken, die ook niet onder de indruk is van de wijze waarop Anciaux de hinder voor de verschillende luchthavenzones heeft berekend, omdat men er volgens hem "alle richtingen mee uitkan". "Het eerlijkste zou zijn de nachtvluchten gewoon af te schaffen", voegt hij er nog aan toe.

20377847

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud