Normaal spoorverkeer op actiedag van de vakbonden

(belga) - Het spoorverkeer zal volgende week vrijdag tijdens de grote actiedag van de vakbonden normaal verlopen. Dat zijn de spoorbonden in gemeenschappelijk front overeengekomen. Dat zegt Michel Bovy van ACV-Transcom aan het persagentschap Belga.

'We gaan de treinen laten rijden,' zegt Bovy. 'Hiermee dragen we bij tot de interprofessionele solidariteit'. ACV en ABVV kwamen dinsdagavond overeen om op 28 oktober in Brussel een grote manifestatie te organiseren én een 24-urenstaking. Ze stemden de violen gelijk om de regering van antwoord te dienen. De bonden zijn het niet eens met maatregelen uit het generatiepact omtrent brugpensioen en herstructurering.

De werknemers van het spoor zullen nog om een andere reden het werk niet neerleggen: 'Er zijn een reeks sectoriële problemen', verklaart Bovy, 'We mogen nu niet al ons kruit verschieten'. Hij wijst erop dat tijdens de stakingsactie van 7 oktober 'onze eigen accenten wat in de verdrukking geraakten door de interprofessionele problematiek van het eindeloopbaandebat'.

24023687

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud