Advertentie
Advertentie

Onafhankelijke spoorbond plant acties

(belga) - De onafhankelijke vakbond bij de spoorwegen (OVS) plant de komende dagen spontane acties. De acties zijn een protest tegen het herstructureringsplan van de gedelegeerd bestuurder van de NMBS, Karel Vinck. Het OVS is niet betrokken bij het overleg over het plan.

Volgens het OVS kunnen de volgende dagen stiptheidsacties worden georganiseerd. De verschillende vertegenwoordigers van het OVS komen zaterdag samen om een agenda op te stellen. De vakbond vertegenwoordigt 5 tot 10 procent van het personeel van de NMBS.

Bij de andere vakbonden wordt verbaasd gereageerd. José Damilot van de Franstalige ACOD zegt niet op de hoogte te zijn gebracht. "Wij hebben beslist de volgende dagen een zekere discretie te hanteren", stelt de vakbondsman. Damilot zegt dat de besprekingen nog aan de gang zijn.

Eenzelfde geluid is te horen bij ACV-Transcom. "Zolang de dialoog gaande is, hebben we geen reden om actie te voeren. We wachten tot de directie ons de teksten met haar voorstellen overhandigt", zegt Dominique Dalne.

De liberale vakbond is evenmin van plan zich in een stakingsgolf te storten. Roland Vermeulen van het ACLVB wijst er niettemin op dat zijn vakbond klaar staat om klacht in te dienen, als hij niet bij het sociaal overleg wordt betrokken. Een delegatie van de liberale vakbond werd donderdagochtend ontvangen door het kabinet van Overheidsbedrijven. Via zijn kabinetschef zou minister Vande Lanotte hebben beloofd zich met de kwestie bezig te houden in de ministerraad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud