Onderwijsvakbonden herberekenen jobverlies tot 1.300 banen

(belga) - Niet 1.000, maar minstens 1.300 voltijdse banen zullen in het schooljaar 2005-2006 verloren gaan in het secundair en volwassenenonderwijs als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen. Dat hebben de onderwijsvakbonden ACOD, COC en VSOA berekend op basis van gegevens van Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).

De cijfers van de minister, die eerder sprak van een verlies tussen 347 en 568 jobs, noemden de bonden woensdag 'werkelijk te gortig'.

'Door bijkomende jobs in het basisonderwijs aan de berekeningen toe te voegen, vergelijkt Vandenbroucke appelen met peren', klonk het. De vakbonden herhaalden dat de maatregelen zullen leiden tot grotere klassen en meer taakbelasting voor de leerkrachten. 'Met de vervangingspool erbij, verdwijnen er nog eens 2.000 banen extra', zeiden de bonden.

Woensdagnamiddag voeren de drie vakbonden actie aan het kabinet van Vandenbroucke. De eerder aangehaalde symbolische kaap van 1.000 betogers zal zeker gehaald worden', zo klonk het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud