Onderzoek 'Fortisgate' breidt zich uit

Christine Schurmans (Foto Belga)

Het gerechtelijk onderzoek naar lekken over het Fortis-arrest wordt gevoelig uitgebreid. De onderzoeksrechter die nagaat of een van de drie raadsheren de regering-Leterme heeft gewaarschuwd over het nakende arrest, zal nieuwe elementen onderzoeken. Mogelijk is nog via andere kanalen gelekt over het Fortis-arrest.

(tijd) - Het parket-generaal van Gent wil alleen bevestigen dat de onderzoeksrechter-raadsheer Henri Heimans inderdaad een uitbreiding van zijn onderzoeksopdracht heeft gevraagd én gekregen. Parketwoordvoerder Dominique De Brauwere wil in het belang van het onderzoek niets prijsgeven over de nieuwe elementen die worden onderzocht.

Volgens onze informatie heeft onderzoeksrechter Heimans alvast de geviseerde raadsheer Christine Schurmans - wier echtgenoot over de Fortis-rechtszaak telefoneerde met de kabinetschef van ex-premier Yves Leterme en met ex-minister van Justitie Jo Vandeurzen - in verdenking gesteld voor de schending van haar beroepsgeheim.

Maar de onderzoeksrechter heeft dus aanwijzingen dat er meer aan de hand is dan de parlementaire onderzoekscommissie naar de scheiding der machten aan het licht bracht. Om dat te mogen onderzoeken, moest hij de toelating vragen via een omslachtige procedure. Er is immers een raadsheer in de zaak betrokken.

De advocaat van Schurmans, Patrick Hofströssler, wil het dossier eerst inkijken alvorens commentaar te geven over de uitbreiding van het onderzoek.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud