Ontsnapte bezat valse identiteit

De gedetineerde die zondagnamiddag met een helikopter ontsnapte uit de Lantingevangenis, was sinds enkele weken opgesloten onder de naam Vincent Gamez (en niet Gomez), geboren op 27 september 1973 en van Franse nationaliteit.

(belga) De speurders zijn er in geslaagd zijn werkelijke identiteit te achterhalen: Erik Ferdinand, een Fransman geboren in 1976. De betrokkene is gekend voor feiten van oplichting, diefstallen, schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Hij verbleef in Lantin vooraleer te worden uitgeleverd aan Spanje.

Enkele maanden geleden ontsnapte Ferdinand in de buurt van Gerona (Spanje) tijdens een wedersamenstelling. Hij was op de vlucht en werd onlangs gevat in het Luikse.

De helikopter bevond zich op de heliport van Sint-Truiden, en niet in Bierset zoals eerst bericht, toen twee handlangers zich bij de piloot en de instructeur aanboden voor een luchtdoop. Eens aan boord, bedreigden ze de piloot en de instructeur met granaten en vuistvuurwapens en verplichtten hen de gevangenis van Lantin te overvliegen.

Het toestel overvloog meermaals het gebouw, want de onbekende handlangers zochten het gebouw waarin Erik Ferdinand zich bevond. Ze hebben hem uiteindelijk opgemerkt, want hij droeg opvallend geel en rood gekleurde kleuren.

Er zaten 80 gedetineerden in het gebouw toen de helikopter de landing inzette. De piloot slaagde erin, ondanks de nauwheid van de plaats, het toestel aan de grond te zetten. Bij de gedetineerden was er een zekere paniek, maar Erik Ferdinand kon aan boord klimmen. Enkele honderden meters verder, landde de helikopter in een veld. Te voet liepen de drie mannen in de richting van de industriezone van Alleur. De speurders vermoeden dat daar een auto het drietal opwachtte.

De helikopterpiloot en de instructeur verkeerden in shock. Het kabinet van justitieminister Onkelinx heeft initiatieven genomen om zorg te verlenen. De speurwerken worden uitgebreid verder dan de Luikse regio.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud