Ook 16- en 17-jarigen krijgen coronaprik

©AFP

Vlaamse jongeren van 16 en 17 zullen zullen aansluitend op de volwassen populatie ingeënt worden tegen het coronavirus.

De ministers van Volksgezondheid hebben zaterdag op de interministeriële conferentie, en na advies van de Taskforce Vaccinatie, beslist om de 16- en 17- jarigen ook een coronavaccin aan te bieden. Hun vaccinatie zal aansluitend gebeuren op de 18-jarigen. Dat melden Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke en zijn collega van Jeugd Benjamin Dalle.

Alle 16- en 17-jarigen zullen een uitnodiging krijgen om zich te laten vaccineren in een vaccinatiecentrum bij hen in de buurt. De uitnodiging zal toekomen op hun domicilieadres. Net zoals bij de oudere bevolking zullen zij moeten aanduiden of zij hun vaccinatie accepteren of weigeren.
Als de jongere op dat moment niet aanwezig is voor de vaccinatie, door een kamp of andere reden, kan de vaccinatie verplaatst worden. De uitnodiging tot vaccinatie is 30 dagen geldig. Binnen die 30 dagen kan een nieuwe datum ingepland worden. De mogelijkheden hiervoor staan op laatjevaccineren.be.
Vlaanderen zal snel schakelen, zeggen de ministers; 16- en 17-jarigen met onderliggende aandoeningen zullen binnenkort hun uitnodiging ontvangen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud