Ook Nederlandse regering opgelucht

Nu de Nederlandse Raad van State geen juridische belemmeringen meer ziet bij de verruiming en verdieping van de Westerschelde kunnen de motoren van de baggermachines wat betreft Nederlands minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) woensdagmiddag al gaan draaien.

(belga) - Verburg is erg blij met de uitspraak van de hoogste bestuursrechter, waardoor de geplande werkzaamheden nu gewoon kunnen doorgaan. 'Beter had niet gekund', aldus de bewindsvrouwe die opgelucht vaststelt dat alle elf bewaren nu zijn afgewezen.

De Nederlandse minister heeft woensdagochtend al direct de Vlaamse minister-president Kris Peeters gebeld. Verburg bracht hem op de hoogte van het nieuws en zei tegelijk te verwachten dat de internationale arbitragezaak waar de Vlamingen mee dreigden, nu van tafel is.

Ze verwacht ook dat de schadeclaims waarmee vanuit de Antwerpse haven werd gedreigd, nu van de baan zijn. 'Nederland en Vlaanderen opereren nu allebei weer binnen het verdrag en kunnen worden aangesproken op hun financiƫle verplichtingen. Er is geen enkele grond voor arbitrage of schadevergoeding: Nederland heeft geleverd.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud