Advertentie
Advertentie

Ook Syndicaat voor Zelfstandigen heeft bedenkingen bij startersplan

(belga) - Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) heeft bedenkingen bij het voornemen van Vlaams minister-president Bart Somers om starters aan te moedigen. De ideeën van Somers 'klinken veelbelovend maar doen verschillende praktische vragen rijzen', zegt de neutrale middenstandsorganisatie dinsdag.

Het NSZ heeft bedenkingen bij het minimuminkomen. Wordt een zelfstandige in dat geval wel voldoende gestimuleerd om zich ten volle in te zetten?. En wat gebeurt er na het eerste jaar? Het NSZ vreest dat zelfstandigen in de problemen zullen komen wanneer dat gegarandeerd inkomen wegvalt.

Volgens het NSZ is het daarom beter om de taken van het participatiefonds uit te breiden. Daar kan men nu reeds een achtergestelde lening bekomen waarvan een gedeelte kan gebruikt worden als leefloon.

Het NSZ vindt voorts dat de hulp bij de administratieve rompslomp niet beperkt mag worden tot de starters. 'Ook de bestaande ondernemers verliezen veel tijd en geld met de administratieve rompslomp'. Voor die hulp moet er trouwens niets nieuws komen. Voor het NSZ kan de hulp perfect verleend worden door de erkende ondernemingsloketten. 'Die werden in het leven geroepen om tegen betaling de formaliteiten van starters en zelfstandigen te vervullen', stelt het NSZ. Maar de overheid moet dan wel zorgen voor bijkomende financiele middelen.

Bovendien helpt men de zelfstandige beter door eerst de kruispuntbank ondernemingen goed te laten draaien voor de taken die nu reeds voorzien zijn, vooraleer verder te kijken hoe die kunnen uitgebreid worden, zegt de zelfstandigenorganisatie.

Tot slot vindt het NSZ dat de stages in ondernemingen niet mogen beperkt worden tot universiteitsstudenten.

20544358

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud