Oostrand legt beslag op overheidsgebouw

(belga) - De inwoners van de Oostrand hebben een gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op een gebouw in de Brusselse Wetstraat dat eigendom is van de Belgische Staat. De inwoners willen de federale minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a) met deze actie dwingen het vonnis van het Brusselse hof van beroep op 17 maart na te komen.

In het vonnis sprak het hof zich uit tegen het intensieve gebruik van landingsbaan 02 op de luchthaven van Zaventem (foto: belga) . Het arrest van het Brussels hof van beroep voorzag in de tijdelijke opschorting van het gebruik van landingspiste 02 volgens het spreidingsplan van voormalig Mobiliteitsminister Bert Anciaux.

Sinds eind april, datum van de uitvoerbaarheid van het vonnis, hebben de inwoners van de Oostrand al meer dan 900 inbreuken op het vonnis laten vaststellen door een gerechtsdeurwaarder. De bewoners eisten daarom via een gerechtsdeurwaarder al dwangsommen ten belope van 1.250.000 euro, 'zonder enige reactie van de minister', stellen zij in een communiqué.

Donderdag hebben de bewoners van de Oostrand daarom een voorafgaand uitvoerend onroerend beslag laten overhandigen aan de minister voor het Mercator-gebouw in de Brusselse Wetstraat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud