Open Vld heeft meerderheid na herverkiezing in Wortegem-Petegem

Open Vld, die na de verkiezingen van 8 oktober scheep ging met CD&V en samen met de christendemocraten toen tien van de zeventien zitjes had in de gemeenteraad van Wortegem-Petegem, kan zelfs zonder haar coalitiepartner van toen aanblijven. De partij haalde vandaag negen zetels.

(belga) In Wortegem-Petegem is zondag opnieuw gestemd. Tegen Veerle Nachtegaele (Open Vld) en haar partijgenoot en geassocieerde huisarts Kurt Fonteyne werd een klacht ingediend door politiek tegenstander en uittredend burgemeester Johan Delmulle (WP2000). De artsen zouden tussenbeide gekomen zijn om mensen aan een medisch attest te helpen voor een volmacht en de Raad van State gaf Delmulle gelijk.

Daarom moesten bijna 5.000 inwoners van Wortegem-Petegem zondag opnieuw naar het stemhokje.

Delmulle's WP2000 zakte van zes naar vijf zetels en verliest alle hoop op besturen. De bal ligt nu volledig in het kamp van de door Delmulle gewraakte Open Vld. Veerle Nachtegaele en Kurt Fonteyne haalden bovendien veruit de meeste voorkeursstemmen, respectievelijk 1.861 en 1.051. Delmulle komt pas op de derde plaats wat voorkeursstemmen betreft. Hij kreeg er 911.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud