Advertentie

Open Vld sluit deelname niet uit

Guy Verhofstadt (Foto Belga) ©BELGA

Open Vld, één van de verliezers van de Vlaamse verkiezingen, sluit deelname aan een nieuwe Vlaamse regering niet uit. Dat zei interim-voorzitter Guy Verhofstadt maandag na afloop van het partijbestuur. Voorwaarde is wel dat er 'oplossingen worden aangedragen' op alle niveaus en er onder meer een anti-crisisstrategie komt.

(belga) - 'We zijn altijd bereid onze verantwoordelijkheid op te nemen. Maar dan moeten er wel oplossingen worden aangedragen voor alle problemen', zei Verhofstadt. Dat gaat volgens de liberale voorman niet alleen over Vlaams beleid, maar ook over de communautaire problemen. 'En er moet een anti-crisisstrategie komen, ook op federaal niveau. We zien dat als een geheel, er moeten goede antwoorden komen op alle terreinen', zei Verhofstadt.

Na de verkiezingsnederlaag zondag nam Bart Somers ontslag als voorzitter van Open Vld. Verhofstadt neemt als eerste voorzitter over tot er in het najaar voorzittersverkiezingen komen. 'Ik ga dat tijdelijk doen', zei Verhofstadt.

De ex-premier feliciteerde ook nog eens de winnaars van de verkiezingen. Hij zei ook dat met deze verkiezingen het politiek landschap 'moeilijk' is geworden.

Voor aanvang van het partijbureau liet federaal minister Guido De Padt verstaan dat ook de positie van Open Vld op federaal niveau bekeken moet worden. Kamerlid Herman De Croo meent dan weer dat Open Vld beter op alle niveaus ofwel meeregeert, of oppositie voert. Federaal vicepremier Karel De Gucht liet zich in dezelfde zin uit. Kamerlid Luk Van Biesen meent dat de kiezer centrum-rechts heeft gestemd en dat Open Vld dus in de regering hoort te zijn.

Na afloop van het partijbureau verwezen alle aanwezigen naar de verklaring van Verhofstadt. Die is intussen vertrokken naar Berlijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud