Advertentie

'Opnieuw problemen met Tax-On-Web'

Tax-On-Web was maandagochtend, al voor de tweede maandag op rij, enkele uren moeilijk of niet bereikbaar. Daardoor konden particulieren of ambtenaren geen belastingaangiftes indienen via de computer. Dat meldde de socialistische vakbond ACOD maandag, al werd het bericht later op de dag wel ontkend door de FOD Financiën.

(belga) - Volgens Aimé Truyens van ACOD Financiën kampt Tax-On-Web met een capaciteitsprobleem. "De Belgen wachten tot op het laatste moment om hun belastingaangifte te doen en dus wordt het systeem deze week nog zwaarder belast. We kunnen niet anders dan vaststellen dat Tax-on-Web blijkbaar niet opgewassen is tegen veel gelijktijdige bewerkingen."

De panne doet zich volgens Truyens voor, precies op het moment waarop vele burgers urenlang staan aan te schuiven bij de belastingkantoren, in de hoop dat ze daar geholpen kunnen worden bij het invullen van hun aangifte. "Maar omdat dat niet lukt, lopen sommigen het risico dat hun aangifte niet tijdig ingediend kan worden. De betrokken ambtenaren staan hier volslagen machteloos tegenover. Ze kunnen namelijk geen papieren aangifte meer indienen voor de burger, als die al alle documenten zou bijhebben", luidt het.

Volgens Truyens moet de FOD Financiën dringend ingrijpen, nu het systeem al twee keer inactief is geworden. "We beseffen dat men op een week tijd geen wonderen kan verrichten, maar er moet toch ingegrepen worden. Hoe dichter de deadline nadert, hoe meer mensen immers hun aangifte zullen willen indienen. We begrijpen dat men Tax-On-Web promoot, maar dan moet het systeem wel in alle omstandigheden werken."

De belastingaangifte voor particulieren moet ten laatste op 30 juni worden ingediend. De mandatarissen krijgen nog tot 31 oktober de tijd als ze de aangiften van hun cliënten via Tax-On-Web indienen.

De federale overheidsdienst Financiën ontkende maandagnamiddag dat er nieuwe problemen waren met Tax-On-Web. Bernard Ligot, de woordvoerder van de FOD Financiën, begrijpt niet waar de ACOD met het verhaal vandaan komt. 'Er zijn echt geen grote problemen geweest vandaag. En er zijn ook over het algemeen geen grote problemen geweest. Kijk naar de cijfers: we tellen maandag om 17.15 uur ruim 1,33 miljoen ingediende aangiftes. Tax-On-Web is een groot succes.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud