Oranje-blauw weer onder hoogspanning

CdH-voorzitster Joëlle Milquet verzet zich eens te meer tegen een Vlaamse vertegenwoordiging in de raad van bestuur van de NMBS. Daar sprongen de onderhandelingen in Hertoginnedal eerder al op af.

(tijd) - Volgens Open VLD-voorzitter Bart Somers stelt Milquet de staatshervorming telkens weer ter discussie. 'Dat gaat zo niet. Ik vind die houding gortig', klonk het fel. De reactie van Milquet was al even virulent. 'Normaal gezien lijdt men niet aan alzheimer voor zijn zestigste.'

Volgens Milquet tellen alleen de afspraken die destijds zijn gemaakt met koninklijk verkenner Herman Van Rompuy. 'Ik zal de puntjes nog eens duidelijk op de i zetten.' Ze wil er niet van horen dat de Vlaamse partijen verder willen gaan dan wat er onder de gewezen koninklijke verkenner is afgesproken.

Dat het kartel CD&V/N-VA Herman Van Rompuy heeft gedefenestreerd, maakte Milquet al ongerust. Dat formateur Leterme inderdaad een stap verder wil gaan met de nota die hij klaarstoomt over de staatshervorming, is Milquet in het verkeerde keelgat geschoten.

Gisteravond moest Leterme de brokken zien te lijmen. Van Rompuy werd er zelfs opnieuw bijgehaald om aan te geven wat er over de staatshervorming al is afgesproken. Als alles opnieuw op de helling staat, moet Leterme communautair weer van 'scratch' beginnen. Het zou de slaagkansen van oranje-blauw ernstig bemoeilijken. WVDV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud