Paasvakantie was voltreffer voor de kust

"De paasvakantie was een voltreffer voor de kust," zegt kustmanager Geert Hoorens van Westtoer.

(belga) "We kenden twee zonnige weken en drie topweekends. De paasvakantie was een prachtige seizoensstart. De vakantie in het Noord-Franse Pas-de-Calais kan er volgende week zelfs nog eens staartje aan breien."

Officiële cijfers zijn er nog niet. Maar ruw geschat zou de paasvakantie voor 30 tot 35 procent meer omzet hebben opgeleverd. "We moeten wel opletten met cijfers", zegt Geert Hoorens. "Het aantal bezoekers is gestegen en ook het aantal boekingen. Maar de omzetverschillen moeten individueel worden bekeken. Wie een terras in de zon had, kan het beter hebben gedaan dan een zaak in de schaduw of de wind."

Volgens directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist leidt een goede paasvakantie ook tot extra boekingen tijdens de zomervakantie. De zon in het voorjaar kan twijfelaars tussen de eigen of de buitenlandse kust overhalen. "Aan de eigen kust is het veilig en kan men niet met stakingen worden geconfronteerd", promoot hij.

De terugkeer naar het binnenland is zondag al kort na de middag gestart. "Dat kan erop wijzen dat de mensen voldaan zijn," zegt Hoorens. "Ze hebben voldoende zon gehad en kiezen er voor om iets vroeger en daardoor wellicht iets vlotter naar huis te keren." Voorlopig heeft de federale wegpolitie nog geen meldingen van files tussen de kust en het binnenland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud