Parket waarschuwde meermaals over De Tandt

©BELGA

De voorbije vijf jaar, al sinds de eerste aanwijzingen tegen rechtbankvoorzitster Francine De Tandt opdoken in 2004, heeft het parket van Brussel 'tientallen' verslagen overgemaakt aan het parket-generaal van Brussel. Dat gebeurde onder alle procureurs des Konings die van 2004 tot nu in dienst waren. Maar het Brusselse parket-generaal achtte het niet opportuun om een gerechtelijk onderzoek te starten naar de feiten.

(tijd) - Donderdag besloot het Brusselse parket-generaal dan toch een raadsheer van het Brusselse hof van beroep aan te stellen om de aanwijzingen van corruptie tegen De Tandt te onderzoeken. Het parket-generaal doet dat naar eigen zeggen op basis van bijkomende stukken die het de voorbije dagen heeft verzameld. Maar volgens onze informatie zijn enkel 'bekende' stukken opnieuw opgevraagd bij het parket van eerste aanleg.

Vandaag wordt De Tandt ook gehoord door de plaatsvervangende voorzitter van het Brusselse hof van beroep in het kader van het tuchtonderzoek tegen haar. De advocaat van De Tandt mocht pas gisteren vernemen wat men De Tandt juist verwijt.

LB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud