Paul Casaer krijgt als tweede Belgische professor eretitel in York

(belga) - De Belgische kinderarts-kinderneuroloog op emeritaat Paul Casaer heeft vorige week de eretitel 'Honorary Fellow of the Royal College of Paediatrics and Child Health' gekregen aan de universiteit van York. Dat meldt de afdeling Kindergeneeskunde van het UZ Leuven donderdag. Casaer is de tweede Belg die deze internationale eretitel krijgt. Tijdens dezelfde ceremonie werd ook de Antwerpse pediater José Ramet tot 'erefellow' benoemd.

De titel van de universiteit van York wordt toegekend aan personen die een uitzonderlijke bijdrage leverden aan de kindergeneeskunde. De Royal College of Paediatrics and Child Health benadrukte volgens het persbericht van het UZ Leuven dat 'de oprichting van kinderneurologie als een subspecialiteit in de kindergeneeskunde nooit mogelijk was geweest zonder Paul Casaers leiderschap en inzet'.

Prof. dr. Paul Casaer studeerde geneeskunde en kindergeneeskunde in Leuven. In 1975 startte hij de eerste eenheid Kinderneurologie in Vlaanderen. Hij werd in 1995 diensthoofd-directeur van de dienst Kindergeneeskunde van het UZ Leuven en coördineerde de verdere uitbouw van een gespecialiseerd Kinderziekenhuis. Hij was medestichter van het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Paediatric Neurology. Hij is sinds november van vorig jaar op emeritaat.

Samen met Casaer werd ook de Antwerpse pediater prof. dr. José Ramet met dezelfde titel bedacht, zo raakte begin april al bekend. Hij ontving de titel voor zijn jarenlange inzet om de kwaliteit van de Europese opleidingen in de pediatrie te bevorderen. Bovendien speelde hij een belangrijke rol in de realisatie van Europese normen voor onderzoek in de pediatrie en in het inbouwen van veiligheid bij het gebruik van geneesmiddelen bij kinderen en zuigelingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud