Peeters: herinvoering 90 km/uur in Kennedytunnel niet uitgesloten

Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters sluit niet uit dat de recente snelheidsbeperking tot 70 km/uur in de Antwerpse Kennedytunnel wordt afgeschaft. Een herinvoering van de 90 km/uur zou mogelijk zijn als uit analyseresultaten blijkt dat de veiligheid niet in het gedrang komt.

(belga) Dat zegt Peeters woensdag in een reactie aan Belga. Maandag 11 december wil de minister de snelheidsbeperking tot 70 km/uur in de Kennedytunnel evalueren. Die beperking werd op 9 oktober ingevoerd na een zwaar verkeersongeval. Ook de impact van de werken die intussen zijn uitgevoerd (bv. de plaatsing van snelheidscamera's) wordt geanalyseerd. Automobilistenorganisaties Touring en VAB zijn uitgenodigd om hun advies te geven.

VAB pakte woensdag uit met een berekening waaruit blijkt dat snelheidsbeperking in de tunnel de files op de Antwerpse ring verlengt. Zo blijkt uit de VAB-berekening dat wie van Gent via de E17 komt, een gemiddelde extra filetijd heeft van 24 minuten.

Vlaams minister Peeters reageert voorzichtig op die VAB-resultaten. "Het gaat om een beperkte staal. Ik wil mij maandag bij de evaluatie baseren op objectieve gegevens van mijn administratie", klinkt het.

"Ik wil een evaluatie op basis van objectieve cijfers waarbij wordt gekeken naar de impact op de veiligheid, de doorstroming en de mogelijke impact op het milieu. Daarbij wordt naast de snelheidsbeperking ook gekeken naar elementen als de signalisatie, de belichting en de snelheidscamera's", aldus Peeters. "We moeten daarbij de afweging maken of het mogelijk is om de snelheid opnieuw te verhogen tot 90 km/uur, vertrekkende vanuit het effect op veiligheid en doorstroming", zo zegt de CD&V-minister nog.

Peeters nodigt de weggebruikers ook uit om zelf reacties en opmerkingen door te mailen naar zijn kabinet. Dat kan op het adres kabinet.peeters@vlaanderen.be. Die reacties worden meegenomen in de evaluatie.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud