Peeters legt nota uit aan bemiddelaars

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft maandagnamiddag bij de koninklijke bemiddelaars de nota van de Vlaamse regering over de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap besproken. Volgens Peeters was het een 'constructief gesprek'. 'Het is nu aan de Franstaligen om hun delegatie samen te stellen', zei hij achteraf.

(belga) - Peeters kwam maandagnamiddag naar de Senaat om er de drie bemiddelaars, Karl-Heinz Lambertz, François-Xavier de Donnea en Raymond Langendries uitleg te geven bij de 'uitgestoken hand' waarmee de Vlaamse regering de communautaire dialoog nieuw leven wil inblazen. Volgens Peeters reageerden de bemiddelaars positief.

Peeters wou niet ingaan op de uitspraken van vicepremier en MR-voorzitter Didier Reynders. Die zei afgelopen weekend dat hij niet aan de dialoog wil deelnemen, al staat er in de nota van de Vlaamse regering wel dat het wenselijk zou zijn dat de ministers voor Institutionele Hervormingen van de federale regering, Didier Reynders en Jo Vandeurzen (CD&V) mee rond de tafel zouden zitten. 'Er zijn mensen in de federale regering die bevoegd zijn voor institutionele zaken', zei Peeters. 'De uitnodiging staat open', zei hij.

'Het is nu aan de Franstaligen om hun delegatie samen te stellen. Belangrijk is dat ze effectief een mandaat hebben', zei Peeters.
De bemiddelaars zelf reageerden eerder op de dag al vrij positief op de nota. Volgens Raymond Langendries ligt er in elk geval 'iets nieuws' op tafel.

Morgen/dinsdag zien de bemiddelaars in de voormiddag premier Yves Leterme, op de middag de Franstalige partijvoorzitters en na de middag hun Vlaamse collega's. De Franstalige partijvoorzitters zouden voor hun ontmoeting met de bemiddelaars samen vergaderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud