'Peeters schaft LRM af'

Voor de Vlaamse regering is er geen toekomst meer voor de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en de Limburgse Strategische Ontwikkelingsmaatschappij (LISOM). Dat zal minister-president Kris Peeters donderdag aankondigen, zo schrijft Het Belang van Limburg donderdag.

(belga) - Voor het einde van het jaar komt er een nieuwe beheersovereenkomst met LRM en LISOM, zegt Peeters in de krant. Het zal echter wel de laatste zijn. LRM en LISOM zijn de twee maatschappijen die na de sluiting van de mijnen werden opgericht om de reconversie van de provincie in goede banen te leiden.

In de ogen van de Vlaamse regering heeft Limburg geen eigen structuren meer nodig, nu de reconversie van de provincie voltooid is.

Het is dan wel de vraag wat er moet gebeuren met het resterende geld, de participaties en de projecten van LRM en LISOM. Voor Peeters is het duidelijk. LISOM wil hij onderbrengen bij het provinciebestuur, dan wel bij de provinciale ontwikkelingsmaatschappij. De LRM-middelen en -participaties wil hij onderbrengen bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen PMV, dan wel bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij GIMV.

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud