'Peeters wil supertrucks'

Als het van Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) afhangt, rijden er binnenkort in een proefproject langs drie trajecten in Vlaanderen supertrucks. Dat zijn superlange vrachtwagens van 25,25 meter, 8 meter langer dan gewone vrachtwagens. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag. De bevoegdheid ligt bij federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (sp.a).

(belga) Twee jaar geleden riepen de transporteursvereniging Febetra en de ondernemersorganisatie VBO al op om in ons land minstens te beginnen met een experiment met lange en zware vrachtwagencombinaties (LZV's), door de sector ecocombi's gedoopt. In 2005 wees federaal minister Renaat Landuyt een eerste vraag daarover zeer krachtig af.

Vlaams minister Kris Peeters zegt nu voorstander te zijn van een proeftraject. Hij heeft formeel een voorstel aan Landuyt overgemaakt 'met de vraag om de nodige vrijstelling voor dit project op het algemeen reglement op de technische eisen te verlenen'. Volgens Peeters zouden zo'n ecocombi's de logistieke functie van Vlaanderen kunnen versterken door meer efficiëntie te bieden en omdat ze meer flexibiliteit verschaffen.

Op het kabinet van minister Landuyt is de reactie onderkoeld. 'Geen commentaar. De vraag ligt ter studie bij de administratie.'

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud