Advertentie

Peeters ziet communautaire dialoog niet meer zitten

Vlaams minister-president Kris Peeters

'Als MR-voorzitter Didier Reynders de mening vertolkt van alle Franstaligen, heeft de gemeenschapsdialoog geen zin meer', zegt Vlaams minister-president Kris Peeters. Hij wil snel met de Vlaamse delegatie van de gemeenschapsdialoog beslissen of die al dan niet opgeblazen wordt.

(belga) - MR-voorzitter Reynders zei maandag dat er voor de regionale verkiezingen geen deelakkoorden meer gesloten kunnen worden en dat er ook over 'de Brusselse problematiek' gesproken moet kunnen worden. De MR wil dus dat er ook over BHV en de drie niet-benoemde burgemeesters gesproken wordt.

'Er zijn bij de MR geen duidelijke engagementen om snel deelakkkoorden te sluiten', besluit Peeters hieruit. 'Als dat de mening is van alle Franstaligen, dan heeft de dialoog opstarten geen zin', zegt hij.

'Ik heb altijd gezegd dat de dialoog geen praatbarak mocht worden. Voor het opstarten van de dialoog was er afgesproken dat er snel deelakkoorden zouden komen en dat er niet over BHV of de burgemeesters gesproken zou worden', zegt Peeters. 'Ik had toen garanties daarvoor gekregen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud