Politie luidt alarmbel na overval wisselkantoor

Politievakbond VSOA vindt dat de maat vol is na een nieuwe schietpartij met overvallers in het Brusselse. Een agent kreeg zaterdagvoormiddag drie kogels in het been na een hold-up op een wisselkantoor.

(bega) - 'Straatbendes die ongestoord terreur zaaien, daders die onmiddellijk worden vrijgelaten, politieambtenaren die het slachtoffer worden van vuurwapengeweld. Het zijn de trieste kenmerken van een regio waar gangsterisme, geweld en wetteloosheid de bovenhand lijken te halen op de openbare orde', aldus VSOA. 'Voor ons is de maat vol. De overheid moet drastische maatregelen nemen om het geweld in te dijken. Zero tolerance, een lik op stuk beleid, snelrecht en bijzonder zware straffen.'

De overval gebeurde op een wisselkantoor in de Adoplhe Maxlaan in het centrum van Brussel, vlak bij het Brouckèreplein. De daders vluchtten weg zonder buit. Daarop heeft een politiewagen de achtervolging ingezet op de wagen van de overvallers. Een tweede politievoertuig van een andere patrouille probeerde de wagen tegen te houden ter hoogte van de Antwerpsesteenweg, maar de gangsters openden onmiddellijk het vuur. Een van de agenten kreeg drie kogels in het been en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Intussen werden zes personen ondervraagd die aan de beschrijving voldoen van de overvallers die het op een wisselkantoor gemunt hadden. 'Zes personen vertonen gelijkenissen met het signalement van de daders', zei Jean-Marc Meilleur van het parket Brussel. 'Zij worden verder ondervraagd.'

Vrijdagavond maakten overvallers verschillende duizenden euro buit in Machelen nadat za aan de haal gingen met de inhoud van een kluis van de verdeler van koffie- en snackautomaten Selecta. 

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud