Politievakbonden verlaten onderhandelingen politiestatuut

(belga) - Drie van de vier politievakbonden hebben opnieuw de onderhandelingstafel verlaten. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Op de agenda van de besprekingen met het ministerie van Binnenlandse Zaken stond het politiestatuut. De NSPV zet de onderhandelingen voort.

'We zijn de windeieren van de overheid beu en eisen een ernstig antwoord op de betoging van 18 februari', laten de vakbonden weten in een mededeling. De CCOD, ACOD en VSOA verlieten de gesprekken 'omdat de overheid niet voortmaakt', aldus André Henau van het CCOD. De onderhandelingen liepen spaak op de aanpassing van het mammoet-besluit over de politiehervorming. Bepaalde artikels uit dat besluit werden in juli 2003 door het Arbitragehof opnieuw vernietigd.

'De overheid komt haar beloftes niet na wat betreft de automatische bevordering tot officier van onder meer onderluitenanten en leden van de gerechtelijke en lokale politie', aldus de CCOD. Daarnaast weigert de regering volgens de vakbonden de verhoging van het vakantiegeld toe te kennen aan het operationeel kader, worden de besprekingen van de werkgroep calog op de lange baan geschoven en wil de regering de problematiek van de gesubsidieerde contractuelen niet oplossen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud