Postbedeling dreigt ook vrijdag verstoord te worden

(belga) - De kans is reëel dat de staking bij De Post ook vrijdag her en der wordt voortgezet. Dat zeggen de vakbonden. In principe is opgeroepen om enkel woensdag het werk neer te leggen, maar de vakbonden krijgen signalen dat sommige postmannen ook vrijdag niet zullen komen opdagen.

De vakbonden bij het postbedrijf riepen op tot de nationale staking van woensdag uit ongenoegen over de uitvoering van de lopende CAO. Voor De Post kan van de beloofde arbeidsduurvermindering van 38 naar 36 uren geen sprake meer zijn. De vakbonden vinden de voorstellen van de directie over alternatieven onvoldoende. De 24-urenstaking gaat dinsdag in om 22.00 uur en loopt tot woensdagavond 22.00 uur.

In het sorteercentrum van Charleroi X is het werk overigens dinsdag om 15.30 uur neergelegd, aldus de bonden.

De postbedeling dreigt echter ook vrijdag verstoord te raken. 'Die kans is reëel', stelt Jozef De Doncker (ACOD Post). 'Sommige mensen vinden één dag onvoldoende en willen hardere acties', weet de vakbondsman. De vakbonden vingen signalen op 'van her en der' in die zin. Er is niet opgeroepen om ook vrijdag te staken, maar wie staakt krijgt wel 'dekking' van de bonden, luidt het nog. Vrijdag zijn overigens alle loketten dicht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud