Princiepsakkoord over meerkost politiehervorming

(belga) - Het kernkabinet heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een princiepsakkoord bereikt over de meerkost van de politiehervorming. Een werkgroep komt vrijdag nog bijeen om de tekst aan te passen aan het resultaat van de vergadering die donderdag om 20 uur startte. Het zal daarvan afhangen of de ministerraad vrijdagvoormiddag een formele beslissing zal nemen.

De topministers zouden overeenstemming hebben bereikt zowel over de parameters die zullen gebruikt worden bij de berekening van wat voor de federale regering de aanvaardbare meerkost van de politiehervorming is, als over het globale mechanisme. De nodige bugettaire middelen zullen worden vrijgemaakt.

Naar verluidt hangt aan het akkoord een prijskaartje van EUR 25 miljoen, het bedrag dat de voorbije dagen reeds circuleerde. Ruim de helft van dat bedrag gaat naar het solidariteitsmechanisme dat de armere interpolitiezones in staat moet stellen de kosten van de politiehervorming te dragen. De rest van het bedrag gaat naar de meerkost die de federale overheid aan de interpolitiezones uitkeert ter compensatie van de meerkost die de politiehervorming voor hen betekent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud