Productie Belgische industrie +0,4% in 1kw

(tijd-nieuwslijn) - De productie van de Belgische industrie, zonder de bouwsector, gecorrigeerd voor seizoen- en toevallige schommelingen, steeg in het eerste kwartaal met 0,4% ten opzicht van het vierde kwartaal van vorig jaar. Dit deelde het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) mee.

Deze toename is grotendeels te danken aan de stijging met 0,7% van de productie van intermediaire goederen. De Belgische industrie is gespecialiseerd in intermediaire of halfafgewerkte producten. De productie van niet-duurzame consumptiegoederen steeg met 0,6%. De productie van duurzame consumptiegoederen en van investeringsgoederen verminderde met respectievelijk 0,4% en 0,2%. In de bouwnijverheid steeg de activiteit met 1,2%.

In maart daalde de productie van de industrie zonder de bouwnijverheid evenwel met 10,8% op jaarbasis. Jaar-op-jaarvergelijkingen zijn echter niet de beste methode om de recente evolutie van de conjunctuur te evalueren. Een betere maatstaf is de trend, die de productie van de laatste drie maanden vergelijkt met de vorige drie maanden en de gegevens corrigeert voor seizoen- en toevallige schommelingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud