PS houdt vast aan meerwaardetaks obligatiefondsen

De Franstalige socialisten zijn niet bereid om te raken aan de meerwaardebelasting op obligatiefondsen. 'Het is een eerste stap naar een rechtvaardigere fiscaliteit. Een stap terug, zou een slecht signaal zijn', klinkt het.

(tijd) - De partij wijst erop dat de andere regeringspartijen met het standpunt van de PS rekening moeten houden. 'Ook het vijfde wiel aan de wagen moet worden gerespecteerd.'

Op aandringen van de MR is er vanmorgen meerderheidsoverleg over de belasting van de meerwaarde die beleggers realiseren bij de verkoop van kapitalisatiefondsen die voor minstens 40 procent in vastrentende waarden beleggen. In de namiddag staat een wetsvoorstel van de MR, Open VLD en Lijst Dedecker op de agenda van de Kamercommissie Financiën, dat voorziet in de afschaffing van de taks.

Open VLD hoopt op de steun van CD&V/N-VA voor de goedkeuring van het voorstel. 'Het kartel heeft gevraagd te wachten met de behandeling tot na de sociale verkiezingen. Het moment is aangebroken. Samen met CD&V/N-VA hebben de liberalen een meerderheid in de commissie', stelt Luk Van Biesen (Open VLD).

'We zijn principieel tegen een meerwaardebelasting', reageert Hendrik Bogaert (CD&V). 'Maar er moet bij de meerderheid een akkoord worden gevonden.'

Foto: Hendrik Bogaert

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud