Regering krijgt vertrouwen van Kamer

(tijd/belga) - De Kamer heeft donderdag meerderheid tegen oppositie het vertrouwen geschonken aan de regering. Dat gebeurde na afloop van het debat over de beleidsverklaring. De stemming over de vertrouwensmotie leverde 93 ja-stemmen, 47 neen-stemmen en 1 onthouding op.

Tijdens het debat in de Kamer over de beleidsverklaring van premier Verhofstadt was er opnieuw een incident met CD&V-fractieleider Pieter De Crem. Die vroeg of de premier een nota van het koerierbedrijf DHL had ontvangen waarin stond dat DHL de16 meest lawaaierige vliegtuigen nodig had. Volgens De Crem had de premier het parlement hierover moeten inlichten.

In het halfrond antwoordde Verhofstadt De Crem niet expliciet. Hij beschuldigde de christen-democraat ervan garen te willen spinnen op de kap van de werknemers van DHL. De Crem zelf besloot dat Verhofstadt het parlement voorliegt.

DHL-woordvoerder Xavier De Buck heeft intussen het bestaan van zo'n nota ontkend. 'Als er zo'n nota bestaat gaat het om een werkdocument, en niet om het officiële standpunt van DHL' verklaarde De Buck aan de VRT-nieuwsdienst. DHL benadrukt dat het zijn officiële standpunt over de uitbreiding van zijn hub in Zaventem pas begin volgende week zal bekendmaken tijdens een werkvergadering met de premier.

Kamervoorzitter Herman De Croo liet donderdag ook weten dat hij de voorstellen inzake de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde voor advies zal voorleggen aan de Raad van State. Zodra het advies binnen is, maakt hij de wetteksten zo snel mogelijk over aan de commissie voor Binnenlandse Zaken. Na die aankondiging van De Croo donderdagnamiddag verwierpen alle partijen de vraag van Gerolf Annemans (Vlaams Blok) om een voorstel terzake van zijn partij hoogdringend te behandelen. De gewone inoverwegingneming werd wel goedgekeurd.

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud