Advertentie

Regering pauzeert tot zondagmorgen

De federale regering heeft zaterdag rond 16.30 uur haar begrotingswerkzaamheden stopgezet. Zondagvoormiddag om 10.00 uur komen de topministers opnieuw samen om de begrotingscontrole af te ronden. Volgens de PS- en MR-vicepremiers Laurette Onkelinx en Didier Reynders is het werk bijna af. De regering bekijkt nog een reeks milieumaatregelen.

(belga) Zowel bij de PS als de MR valt te horen dat de budgettaire situatie goed is. De fiscale ontvangsten zijn goed, de sociale zekerheid zit niet in de problemen en met de economische groei zit het ook snor.

De premier en de vicepremiers wachten nog op het resultaat van een werkgroep die zich momenteel in Brussel buigt over een aantal maatregelen die de laattijdige invoering van de geplande verpakkingstaks (goed voor 320 miljoen euro dit jaar) moeten compenseren. Het is de bedoeling dat al deze maatregelen CO2-gerelateerd zijn en dat de consument de taksen moet kunnen vermijden.

Het staat zo goed als vast dat er in een eerste fase een taks komt op verpakkingsproducten (plastic zakken, aluminiumfolie, ...). Dat levert 40 miljoen euro op. Om de resterende 280 miljoen te vinden, worden nog een tiental maatregelen bekeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud