Regering steunt PS-voorstel notionele intrest niet

©REUTERS

Het wetsvoorstel van PS-Kamerleden Marie Arena en Alain Mathot rond de notionele intrestaftrek wordt niet gesteund door de regering. Dat heeft premier Yves Leterme (CD&V) maandag verklaard in het Radio 1-programma De Ochtend.

(belga) - Vorige week raakte bekend dat PS-Kamerleden Arena en Mathot een nieuw wetsvoorstel klaar hebben dat het gebruik van de notionele intrestaftrek beperkt. Het voorstel zou de notionele inrestaftrek onmogelijk maken voor bedrijven die niet in moeilijkheden verkeren, maar toch tot collectief ontslag overgaan.

Volgens premier Leterme wordt het voorstel niet gesteund door de regering en is er binnen de regering ook de afspraak gemaakt om geen wetgevende initiatieven te nemen rond de notionele intrestaftrek.

Leterme verdedigt de notionele intrestaftrek als een 'goede maatregel', maar geeft toe dat het verkeerd gebruik van de maatregel moet aangepakt worden

'Dat er binnen de regering geen consensus bestaat wil nog niet zeggen dat de regering de hervorming van de maatregel niet steunt', reageert Laurette Onkelinx (PS).

'Ik wil de zaken verduidelijken. Er bestaat binnen de regering geen consensus om het wetsvoorstel te steunen. Het wordt natuurlijk wel gesteund door een deel van de regering, met name de socialisten', aldus Onkelinx.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud